Mounjaro fără rețetă

Mounjaro

Injecții pentru slăbire

Serviciul online Cumpărați acum

Description

Mounjaro: un medicament pentru diabet și obezitate

Mounjaro este un produs farmaceutic nou pe piața europeană. Acesta este aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) atât pentru diabet, cât și pentru obezitate. Acesta este un caz unic, deoarece medicamentele similare nu sunt de obicei caracterizate de o astfel de versatilitate.

Ce este Mounjaro?

Mounjaro este un medicament produs de gigantul farmaceutic american Eli Lilly. Acesta se prezintă sub formă de seringi pentru autoinjectare. Inițial, a început să fie comercializat pe piața americană în 2022, dar a fost utilizat în mod activ în Europa din 2024.

Indicațiile pentru utilizarea Mounjaro (conform EMA) sunt:

  1. Monoterapia diabetului zaharat de tip 2
  2. Terapia complexă a diabetului de tip 2 în asociere cu alte medicamente hipoglicemiante
  3. Tratamentul obezității (IMC 30+)
  4. Controlul excesului de greutate (IMC 27-30) în prezența comorbidităților.

Ce este tirzepatida?

Tirzepatida este ingredientul activ din Mounjaro. Este primul reprezentant al clasei de agoniști dubli ai receptorilor GLP-1 și GIP (afectează simultan 2 tipuri de receptori). Este mai mult un analog al hormonului GIP uman, care oferă o tolerabilitate mai ușoară și o eficacitate mai mare în comparație cu agoniștii mono- receptorilor GLP-1.

Cum acționează injecțiile?

  • Stimularea producției de insulină (hormonul responsabil de utilizarea glucozei).
  • Încetinirea golirii gastrice (acest lucru duce la vârfuri mai uniforme ale glicemiei după mese).
  • Suprimarea apetitului.
  • Prelungirea senzației de sațietate.

Pierderea în greutate

Atunci când Mounjaro a fost aprobat pentru prima dată pentru utilizare, indicațiile pentru utilizarea sa erau limitate la diabetul de tip 2. Cu toate acestea, studiile ulterioare au confirmat că tirzepatida este eficientă ca medicament pentru scăderea în greutate. Trebuie avut în vedere faptul că acest medicament nu poate fi utilizat în scopuri cosmetice, pregătirea pentru competiții sportive și alte cazuri care nu sunt prevăzute pentru indicațiile de utilizare. Prezența câtorva kilograme în plus nu dă motive pentru a începe să utilizați aceste injecții.

Cât de repede funcționează Mounjaro?

Medicamentul începe să acționeze în organism la doar câteva ore după injectare, dar veți observa un efect vizual vizibil la cel puțin câteva săptămâni după începerea tratamentului.

Câte kilograme pot fi pierdute în timpul terapiei?

În medie, pacienții pierd aproximativ 15% din greutatea lor corporală inițială. Studiile recente arată rezultate și mai optimiste – 19-22% din greutate.

Cât timp trebuie să iau Mounjaro pentru a deveni slab?

În primul rând, depinde de greutatea dvs. inițială. În al doilea rând, studiile au arătat că rezultatele maxime de scădere în greutate sunt observate la 72 de săptămâni după începerea terapiei.

Cumpărați în România

Pacienții care au nevoie de injecții pentru a pierde în greutate sau pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge le pot cumpăra online. Deoarece Mounjaro nu este disponibil temporar în România, acest lucru se aplică și altor alternative eficiente. Cu toate acestea, algoritmul de comandă nu depinde de medicament și nu se va schimba după începerea vânzărilor.

  • Vizitați platforma noastră online recomandată
  • Alegeți un medicament disponibil (sau utilizați linkul rapid care vă va direcționa imediat către pagina de comandă)
  • Completați un chestionar de sănătate
  • Obțineți aprobarea medicului
  • Obțineți o prescripție medicală electronică
  • Comandați livrarea
  • Primiți medicamentul în termen de 1-2 zile lucrătoare

Aceasta este o abordare modernă a achiziționării de medicamente. Obțineți servicii medicale la distanță, fără programare, apoi pur și simplu plasați comanda ca într-o farmacie online obișnuită.

Este posibil să cumpărați Mounjaro în Dr. Max, Catena, Farmacia Tei?

Mounjaro nu este încă disponibil în Dr. Max, Catena și Farmacia Tei, precum și în alte farmacii din România. Atunci când deficitul va fi depășit, veți putea găsi medicamentul în farmaciile fizice, dar nu veți putea comanda online. Pe site-urile Dr. Max, Catena, Farmacia Tei, nu puteți comanda livrarea medicamentelor prescrise. Chiar dacă obțineți o rețetă în avans, va trebui să vizitați personal farmacia pentru a obține medicamentul.

Când va fi disponibil Mounjaro în România?

Mounjaro va fi disponibil pe site-ul platformei medicale online în câteva luni. În țările din Europa de Vest, injecțiile au ajuns de curând pe piață. Piețele mai solvabile sunt întotdeauna o prioritate pentru producător.

Este posibil să comandați Mounjaro din străinătate?

Dacă veți fi în străinătate, puteți plasa cu ușurință o comandă. Principalul lucru de reținut este că frontierele deschise ale zonei Schengen nu autorizează persoanele fizice să efectueze transporturi comerciale de medicamente.

Livrarea internațională pe site-ul web al platformei medicale online nu este încă disponibilă. Ar trebui să contați pe ea numai după extinderea geografiei vânzărilor.

Pot cumpăra Mounjaro fără prescripție medicală?

Mounjaro nu este și nu va fi vândut fără prescripție medicală. Pentru a-l cumpăra, aveți nevoie de o rețetă obișnuită (după o vizită personală la un medic) sau de o rețetă electronică (după o consultare la distanță pe o platformă online specializată). Numai escrocii oferă această clasă de medicamente fără rețetă.

Preț

Mounjaro este mai ieftin decât Wegovy pe platformele farmaceutice europene. Anterior, Eli Lilly a raportat că această abordare a formării prețurilor pentru tirzepatida injectabilă este o parte importantă a politicii lor de accesibilitate (deși, cel mai probabil, o politică concurențială). Dar trebuie avut în vedere faptul că nu toate țările UE au aprobat acest medicament pentru pierderea în greutate. Unii medici pot prescrie Mounjaro off-label pentru tratamentul obezității, ceea ce este o decizie controversată, deoarece poate contribui la o penurie a medicamentului pentru pacienții diabetici.

Care farmacie poate oferi cele mai ieftine prețuri pentru Mounjaro?

Ar trebui să vă așteptați ca cel mai mic preț pentru Mounjaro să fie la farmaciile fizice ale celor mai mari lanțuri de farmacii. Cu toate acestea, acest preț nu va include consultația medicului și livrarea. Lăsând la o parte toate serviciile conexe, costul acestui medicament la o farmacie și pe o platformă online va fi aproximativ același.

Injecțiile pot fi compensate cumva?

În România, costul tratamentului obezității nu este rambursabil. Acest lucru este valabil pentru Mounjaro și alternativele mai ieftine, cum ar fi Saxenda. Lucrurile stau mai bine cu tratamentul diabetului de tip 2. Puteți conta pe ajutorul de stat, dar costul final al tratamentului trebuie verificat împreună cu medicul dumneavoastră, deoarece multe pot depinde de gravitatea bolii și de succesul altor medicamente de scădere a glicemiei.

Alternative

Medicul dumneavoastră vă va oferi cel mai probabil o alternativă. Pentru diabetul de tip 2, aceasta poate fi Victoza, Ozempic sau metformin. Pentru pacienții supraponderali, medicii români prescriu de obicei Wegovy sau Saxenda.

Care este mai bun: Mounjaro sau Wegovy?

Conform studiilor clinice, Mounjaro este puțin mai eficient decât Wegovy. Aceasta deoarece Wegovy acționează numai asupra receptorilor GLP-1, în timp ce Mounjaro asigură un efect asupra a doi receptori (GLP-1 și GIP).

Există comprimate Mounjaro?

Potrivit site-ului oficial al Eli Lilly, nu există o formă orală a medicamentului. Cu toate acestea, această corporație farmaceutică în colaborare cu Innovent (China) dezvoltă o nouă componentă mazdutide, care acționează similar cu Mounjaro (dual). Până în prezent, planul este de a lansa noul medicament pe piața chineză.

Utilizare și dozare

Injecțiile cu Mounjaro trebuie administrate o dată pe săptămână, urmând un program de escaladare a dozei. Doza inițială este de 2,5 mg, iar doza maximă de întreținere este de 15 mg. Doza trebuie crescută la fiecare 4 săptămâni – adică, veți face 4 injecții înainte de a trece la nivelul următor. Nu vă abateți niciodată de la această schemă deoarece terapia se poate încheia cu un eșec.

Injecțiile trebuie făcute subcutanat (sub piele), iar următoarele zone ale corpului sunt potrivite pentru acest lucru:

  • brațul superior;
  • coapsă;
  • abdomen.

Cum să alegeți doza corectă de întreținere?

  1. Tratamentul obezității: Nu trebuie să alegeți o doză de întreținere. Producătorul nu a furnizat alternative. 15 mg este doza care asigură eficacitatea maximă declarată a terapiei (pierderea a mai mult de 15% din greutatea corporală inițială).
  2. Tratamentul diabetului de tip 2: Alegerea între 5 mg, 10 mg și 15 mg va fi făcută de profesioniștii din domeniul sănătății. Aceștia vor lua în considerare cât de ușor tolerați terapia, la ce valori ați reușit să vă reduceți glicemia și în ce măsură aceste rezultate pot fi considerate stabile.

Cum pot crește eficacitatea terapiei?

Eficacitatea terapiei depinde de cât de responsabil vă urmați dieta și de câte calorii ardeți în timpul exercițiilor fizice. Doza aprobată și ordinea de administrare a injecțiilor sunt optime în ceea ce privește eficacitatea și nu pot fi ajustate. Creșterea dozei peste doza aprobată este de natură să reducă eficacitatea terapiei mai degrabă decât să o crească. Acest lucru se datorează riscului crescut de efecte secundare și de încetare prematură a cursului tratamentului.

Când este mai bine să faceți injecțiile cu Mounjaro, înainte sau după mese?

Nu face nicio diferență. Cu toate acestea, este posibil să doriți să experimentați cu injecțiile înainte sau după mese pentru a vedea cum afectează acest lucru efectele secundare (dacă le aveți).

Efecte secundare

Cele mai frecvente efecte secundare ale Mounjaro sunt legate de tractul gastrointestinal și includ

  • greață și vărsături;
  • diaree;
  • constipație;
  • durere în zona abdominală;
  • tulburări de stomac.

Reacțiile adverse mai grave, dar rare, includ reacții alergice severe, tumori tiroidiene, leziuni renale, probleme ale vezicii biliare și pancreatită.

Cât timp durează efectele secundare?

Deoarece acesta este un medicament cu acțiune îndelungată, unele efecte secundare pot dura câteva zile sau săptămâni. Dacă acestea sunt insuportabile sau prea grave (rar), poate fi necesar să întrerupeți utilizarea tirzepatidei. Cu toate acestea, efectele secundare sunt de obicei tolerabile și pot fi gestionate și, de asemenea, pot dispărea de la sine în timp.

Cum să scăpați de greață?

Există mai multe sfaturi:

  • beți multe lichide;
  • mâncați porții mai mici;
  • mâncați mai puține alimente dulci și grase;
  • faceți mai multe plimbări în aer curat;
  • încercați să vă distrageți atenția (ascultați muzică, urmăriți un videoclip pe YouTube sau un film).

Mounjaro poate cauza căderea părului?

Există studii care arată că 4-5% dintre pacienții care iau tirzepatidă suferă de căderea părului. Prin urmare, acest fenomen negativ a fost listat ca efect secundar de Eli Lilly. Cauzele exacte ale căderii părului la utilizarea Mounjaro sunt necunoscute, se poate datora pierderii în greutate și aportului redus de alimente, ceea ce duce la deficiențe de anumite vitamine și minerale la unele persoane.

Contraindicații și precauții

Mounjaro nu este un medicament pentru toată lumea, există contraindicații pentru utilizarea sa:

  • alergie la ingredientul activ sau la componentele auxiliare ale injecției;
  • cancer medular tiroidian (MTC) sau sindromul neoplaziei endocrine multiple de tip 2 (MEN 2) la un pacient sau la membrii familiei acestuia (în prezent sau în trecut);
  • alăptarea și sarcina.

Urmați necondiționat recomandările medicului dumneavoastră în timpul tratamentului și citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a medicamentului, pentru a nu omite nimic.

De ce nu ar trebui administrate injecții cu tirzepatidă în timpul sarcinii?

Efectele tirzepatidei asupra fătului au fost studiate numai la animale. S-a constatat că această substanță poate dăuna fătului. Acesta este unul dintre motivele pentru care studiile umane corespunzătoare au fost abandonate, iar sarcina a fost inclusă în lista de contraindicații.

Cum de a determina intoleranța individuală la tirzepatidă?

Intoleranța individuală și reacțiile alergice la tirzepatidă se pot manifesta în aceste moduri:

  • reacții gastrointestinale severe (vărsături, diaree, dureri abdominale) care nu pot fi controlate sau gestionate
  • umflături severe la locul de injectare
  • erupție cutanată și mâncărime la locul injectării;
  • umflarea limbii și/sau a gâtului;
  • alte reacții anormale ale organismului.

Simptomele intoleranței individuale pot fi similare cu cele ale reacțiilor adverse, de aceea raportați-le medicului dumneavoastră pentru a putea fi luate prompt măsurile necesare.

Alcoolul

Alcoolul și tirzepatida nu interacționează direct. Cu toate acestea, utilizarea alcoolului trebuie redusă din cauza riscurilor suplimentare asociate cu efectele secundare (hipoglicemie, reacții gastrointestinale, tulburări hepatice etc.).

Cât alcool pot bea pe zi dacă folosesc Mounjaro?

Dacă aveți diabet și/sau pancreatită (sau altă boală gravă), mai bine evitați alcoolul deloc. Dacă sunteți sănătos (în afară de excesul de greutate) consumul moderat ar trebui să fie relativ sigur. Cu toate acestea, poate fi mai bine să limitați consumul de alcool la o băutură pe zi pentru femei și la două băuturi pe zi pentru bărbați (1 băutură = 150 ml de vin, aproximativ 0,33 l de bere sau 30 ml de băuturi spirtoase distilate precum vinul de prune și pălinca).

Mă poate ajuta Mounjaro să scap de dependența de alcool?

Conform noilor date, Ozempic și Mounjaro pot fi utilizate în viitor pentru a trata dependența de alcool/droguri deoarece suprimă pofta nu numai de alimente, ci și de alcool și droguri.

Interacțiuni

Tirzepatida este destul de sigură în ceea ce privește interacțiunile. Cu toate acestea, merită să vă notificați medicul cu privire la orice terapie concomitentă. Acest lucru este important deoarece administrarea de Mounjaro poate duce la o absorbție mai lentă a unor medicamente orale. 

Pot lua Ozempic injecții în același timp?

Nu, asocierea cu medicamente similare (Ozempic, Saxenda etc.) este interzisă, poate duce la efecte secundare periculoase.

Pot lua Mounjaro în timpul insulinoterapiei?

Această combinație este permisă la discreția medicului. Aceasta poate necesita o reducere a dozei de insulină pentru a evita hipoglicemia.