Ventolin: cumpărați fără rețetă

Ventolin

Serviciul online Cumpărați acum

Description

Ventolin pentru tratamentul astmului

Ventolin este un medicament care ameliorează rapid simptomele astmului bronșic. Acesta ameliorează bronhospasmul în caz de obstrucție a căilor respiratorii și acționează, de asemenea, ca mijloc de prevenire a bronhospasmului cauzat de activitatea fizică sau de o reacție alergică. Medicamentul este destinat adulților și copiilor cu vârsta de peste 4 ani. Principalul ingredient activ este albuterolul. 

Cum arată Ventolin?

Ventolin este disponibil sub forma unui inhalator cu un dozator încorporat și un contor care indică numărul de doze rămase. La vânzare se găsesc inhalatoare pentru 60 și 200 de doze. Atunci când apăsați pe flacon, contorul scade cu unu. Nu este posibilă resetarea contorului în mod intenționat sau din greșeală. 

În plus față de inhalator, Ventolin este disponibil în format de nebule – o soluție care se inhalează printr-un nebulizator. Acesta trebuie administrat sub formă nediluată. Excepție – în cazul unor inhalații prelungite: în acest caz, Ventolin lichid pentru nebulizator poate fi diluat cu soluție fiziologică sterilă.

Când poate fi nevoie de Ventolin?

Ventolin este indicat pentru utilizare în cazul apariției următoarelor simptome:

 • dispnee;
 • respirație șuierătoare;
 • tuse;
 • senzație de greutate în piept.

În scop preventiv, Ventolin se administrează înainte de o activitate care poate provoca bronhospasm – de exemplu, înainte de a face exerciții fizice sau de a se juca cu un animal de companie.

Ventolin este același lucru cu Salbutamol?

Ventolin este numele mărcii sub care este fabricat medicamentul salbutamol. 

Cât durează un pachet de inhalator Ventolin?

Totul depinde de ambalaj. Inhalatorul Ventolin vine în volume de 60 și 200 de doze. Adulților li se recomandă să ia până la 4 doze pe zi pentru tratamentul astmului bronșic și 1-2 doze în scop preventiv. Astfel, un pachet de 200 de doze este de obicei suficient pentru 2-6 luni.

Cum se păstrează corect Ventolin?

Inhalatorul Ventolin trebuie depozitat într-un loc întunecat, uscat, la temperatura camerei, cu piesa bucală orientată în jos.

Cum se utilizează și la ce să vă așteptați

Ventolin ameliorează simptomele de bronhospasm. Ajută să faceți față scurgerii respirației, atacurilor de sufocare, senzației de apăsare în piept. Efectul este vizibil în doar 5 minute de la administrare.

Înainte de a-l lua, este important să vă asigurați că inhalatorul cu pulverizare este în stare bună de funcționare, mai ales dacă mijlocul nu a fost folosit mai mult de cinci zile. Pentru a face acest lucru:

 1. Scoateți capacul.
 2. Agitați inhalatorul.
 3. Mutați flaconul la o distanță scurtă.
 4. Apăsați de două ori pe inhalator.

Care este modul corect de a inhala Ventolin?

Luați o poziție verticală (în picioare sau așezat), agitați flaconul de 4-5 ori, scoateți capacul. Înainte de a inhala medicamentul, încercați să vă încetiniți respirația.

Asigurați-vă că piesa bucală a inhalatorului este curată și deschisă. Țineți pulverizatorul în poziție verticală, expirați, introduceți piesa bucală și închideți buzele. Trageți aer în piept. Apăsați inhalatorul pentru o doză, repetați dacă este necesar. Trebuie să existe o pauză de cel puțin 30 de secunde între doze.

Ventolin aerosol pentru copii poate fi utilizat numai sub supravegherea unui adult!

Cât durează efectul administrării de Ventolin?

Efectul medicamentului Ventolin conform instrucțiunilor durează aproximativ 4-6 ore.

Este mai bine să luați Ventolin înainte sau după mese?

Eficacitatea medicamentului Ventolin nu depinde de momentul în care îl luați – înainte, în timpul sau după masă. 

Ce ar trebui să fac dacă Ventolin a încetat să mai funcționeze?

Dacă observați că manifestările astmului bronșic au devenit mai pronunțate sau este nevoie să folosiți inhalatorul mai des, contactați medicul dumneavoastră. Acesta poate modifica doza sau programul. Vă rugăm să nu luați o decizie pe cont propriu!

Consultarea unui specialist este obligatorie în cazul în care Ventolin a încetat să mai amelioreze simptomele.

Cu câte minute înainte de exerciții fizice să luați Ventolin pentru a preveni bronhospasmul?

Se recomandă să luați Ventolin aerosoli cu 15-30 de minute înainte de antrenament. 

Preț

Costul depinde de forma de eliberare și de volumul ambalajului: prețul siropului Ventolin, al nebuloaselor și al inhalatorului este diferit. Prețul poate fi afectat de politica de prețuri a punctului de vânzare cu amănuntul, precum și de serviciile suplimentare – consultare, prescripție medicală, livrare.

Este mai profitabil să cumpărați mai multe pachete de Ventolin deodată?

Depinde de politica de prețuri a companiei. Unele farmacii cu amănuntul și online oferă o reducere atunci când cumpărați două sau mai multe pachete de Ventolin. Dacă comandați mai multe pachete deodată, faceți câteva calcule preliminare pentru a vedea dacă le puteți utiliza înainte de data de expirare.

De ce este prețul Ventolin mai mic la o farmacie cu amănuntul?

Farmaciile de vânzare cu amănuntul afișează de obicei prețul direct pe produsul în sine. La farmaciile online, prețul ia adesea în calcul livrarea și consilierea de specialitate. 

Alte inhalatoare pe bază de salbutamol costă mai puțin decât Ventolin?

Inhalatoarele pe bază de salbutamol disponibile în România costă aproximativ la fel. Dacă diferă tarifele, acestea nu diferă foarte mult.

Dozaj

Dozajul medicamentului este stabilit de medicul curant. Monitorizați cu atenție simptomele, mai ales în etapa inițială a tratamentului. Dacă eficacitatea Ventolinului este insuficientă, contactați un specialist pentru a ajusta programul și dozajul medicamentului.

Dozajul diferă în funcție de forma medicamentului.

Ventolin Evohaler (adulți și copii cu vârsta peste 12 ani) Ventolin Evohaler (copii sub 12 ani) Ventolin Accuhaler
Ameliorarea simptomelor de bronhospasm 1-2 doze 1 doză, 2 dacă este necesar 1 respirație (200 mcg)
Prevenirea simptomelor de bronhospasm 2 doze cu 10-15 minute înainte de exercițiu 1 doză înainte de exercițiu, 2 doze dacă este necesar 1 respirație 10-15 min înainte de antrenament
Tratament în mod regulat 2 doze de până la 4 ori pe zi 2 doze de până la 4 ori pe zi 1 respirație de până la 4 ori pe zi

Care este doza maximă de Ventolin?

Doza maximă de Ventolin pentru adulți nu este mai mare de 8 doze pe zi. Pentru copii, nu mai mult de 4 doze pe zi. Nu uitați să faceți o pauză de 30 de secunde înainte de fiecare nouă doză!

Dacă luați medicamentul sub formă nebulizată, nu trebuie să luați mai mult de 800 mcg pe zi.

Cât de des trebuie să iau Ventolin pentru astm bronșic?

Programul de administrare a Ventolin trebuie stabilit de comun acord cu medicul dumneavoastră. Doza standard este de 1-2 doze odată, de cel mult 4 ori pe zi. Administrarea medicamentului mai des crește riscul de efecte secundare.

Dacă nu luați Ventolin, trebuie să luați o doză dublă?

Respectați programul prescris de medicul dumneavoastră și monitorizați cum vă simțiți. Puteți lua medicamentul puțin mai târziu dacă este necesar, dar nu o doză dublă.

Cumpărați în România

Ventolin este disponibil la punctele de vânzare cu amănuntul care vând medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală. Este disponibil nu numai offline, ci și prin intermediul serviciilor online. Dacă nu găsiți o farmacie în apropiere, rezervați un serviciu online care vinde medicamentul cu livrare.

Este sigur să cumpărați Ventolin online?

Da. Cel mai important, înainte de a cumpăra Ventolin online, asigurați-vă că utilizați un serviciu de încredere care oferă numai remedii originale. 

Cum să comandați Ventolin?

Este suficient să completați un chestionar despre starea de sănătate și să obțineți o rețetă. După aceea, puteți plasa o comandă. De obicei, medicamentul este livrat destinatarului în câteva zile.

Ventolin este disponibil în orice farmacie din România?

Nu toate farmaciile din România au Ventolin în sortimentul lor; la Farmacia Tei, de exemplu, nu veți putea cumpăra medicamentul cu livrare. Dacă nu vreți sau nu puteți pierde timp căutându-l, comandați-l online. 

Obținerea unei rețete (cumpărarea fără rețetă)

Ventolin este un medicament cu prescripție medicală. Acesta nu poate fi cumpărat fără a consulta mai întâi un medic. Restricțiile se datorează riscului de efecte secundare, dintre care unele pot fi foarte grave. Este necesară o rețetă pentru a cumpăra Ventolin atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Pot să cumpăr Ventolin de la Farmacia Tei fără prescripție medicală?

Nu, Farmacia Tei este specializată în vânzarea doar a medicamentelor fără prescripție medicală. Ventolin se vinde pe bază de prescripție medicală.

Cum știu când este timpul să comand o nouă rețetă?

Conform producătorului de Ventolin, ar trebui să comandați următorul pachet de nebulizator atunci când mai aveți 20 sau mai puține doze pe contor.

Este disponibilă oricare dintre formele de eliberare a Ventolin fără prescripție medicală?

Niciuna dintre formele de eliberare nu este disponibilă fără prescripție medicală. 

Există planuri de a lansa o versiune de Ventolin fără prescripție medicală?

Nu există planuri pentru o versiune fără prescripție medicală și, chiar dacă vedeți un prospect despre Ventolin cu informații diferite, nu este adevărat. Feriți-vă de contrafaceri!

Alternative

Dacă medicamentul Ventolin nu se potrivește cu forma de eliberare, principiul de acțiune, costul sau alți parametri, informați medicul dumneavoastră. Specialistul va alege un medicament alternativ care va avea un efect similar.

Alternative farmaceutice la Ventolin
Proair HFA Ameliorează bronhospasmul
Terbutaline Ameliorează bronhospasmul
Bricanyl Ameliorează bronhospasmul

 

Alternative naturale la Ventolin
Yoga Promovează relaxarea musculară, vă ajută să recâștigați controlul asupra corpului dvs.
Exerciții de respirație Reduce frecvența și severitatea bronhospasmului

Există alte medicamente fără rețetă cu același ingredient activ ca Ventolin?

Nu, toate medicamentele pe bază de albuterol sunt medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

Poate fi gestionat bronhospasmul cu alternative naturale la Ventolin?

Alternativele naturale pot ajuta la reducerea frecvenței simptomelor astmului bronșic sau a severității simptomelor. Dar nu pot ameliora bronhospasmul atunci când acesta apare.

Cum pot găsi o alternativă la Ventolin?

Consultați-vă medicul dumneavoastră. Este interzis să alegeți o alternativă pe cont propriu.

Comparație

Atunci când se alege un medicament, trebuie să se țină cont de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient. Medicamentele cu un scop similar pot diferi în ceea ce privește forma de eliberare, componentele active, contraindicațiile și alte caracteristici. 

Ce medicament să alegeți – Proair HFA sau Ventolin?

Ambele medicamente sunt concepute pentru prevenirea și tratamentul bronhospasmului. Potrivit multor pacienți, un aerosol cu Ventolin și soluție fiziologică este mai convenabil, deoarece vă permite să controlați consumul de medicament.

Ce este mai eficient pentru un copil – Terbutalină sau Ventolin?

Conform rezultatelor studiului, medicamentele au prezentat aproximativ aceeași eficacitate pentru tratamentul și prevenirea bronhospasmului. Care medicament este mai potrivit pentru copil, ar trebui să fie decis de către medic.

Care este diferența dintre Bricanyl și Ventolin?

Principalul ingredient activ din Bricanyl este terbutalina. Funcționează aproape în același mod ca și albuterolul – relaxează mușchii căilor respiratorii, eliminând spasmul. Se eliberează sub forma unui inhalator cu pulbere uscată. Durata de acțiune a medicamentului este aceeași cu cea a Ventolinului – până la 6 ore.

Doza maximă a medicamentului diferă, de asemenea,. Dacă pentru Ventolin este de 8 doze în 24 de ore, atunci pentru Bricanyl – 4 doze.

Alcool

Este interzis să luați Ventolin și alcool în același timp. Acest lucru este valabil pentru orice băuturi care conțin alcool, inclusiv băuturi cu conținut scăzut de alcool. Combinația este periculoasă cu următoarele efecte secundare:

 • amețeli;
 • mâncărime;
 • dificultăți de respirație;
 • somnolență;
 • erupție cutanată;
 • stop cardiac;
 • fatal.

Este imposibil de determinat în avans modul în care amestecul de albuterol și alcool va afecta organismul. Efectele secundare pot fi ușoare, moderate și severe.

Ce se va întâmpla la combinarea Ventolin și alcool? 

Cel mai adesea apare o ușoară sedare, letargie, scăderea reflexelor motorii. Sunt posibile amețeli, greață și vărsături. Iritabilitatea, depresia și euforia sunt, de asemenea, frecvente.

Cât de periculoasă este combinația de Ventolin și alcool?

Administrarea simultană de Ventolin și alcool poate duce la comă, convulsii, depresie respiratorie și deces. Nu consumați băuturi alcoolice până când reziduurile medicamentului nu sunt complet eliminate din organism!

Ce trebuie să fac dacă beau alcool după ce am luat Ventolin?

Trebuie solicitată asistență medicală de urgență. Poate fi necesară observarea medicală și, eventual, transferul la terapie intensivă.

Efecte secundare

Ventolin poate provoca:

 • tuse, respirație șuierătoare și alte probleme respiratorii;
 • creșterea frecvenței cardiace;
 • reacții alergice;
 • hipertensiune arterială;
 • erupții cutanate.

Pentru a reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse, urmați regimul de tratament sugerat de medicul dumneavoastră. Nu măriți sau micșorați doza fără a consulta un specialist.

Ce efecte secundare ale Ventolin trebuie să mă îngrijoreze?

Contactați medicul dumneavoastră dacă simțiți probleme de respirație, arsuri în timpul urinării, dureri de cap severe după administrarea medicamentului sau în timpul tratamentului. De asemenea, sunt importante și semnele de glicemie ridicată – gură uscată, urinare rapidă, sete indomptabilă sau niveluri scăzute de potasiu – amorțeală și furnicături, crampe la picioare, slăbiciune musculară.

Administrarea de Ventolin poate duce la tulburări gastrointestinale?

Unele dintre efectele secundare ale medicamentului includ greață, vărsături și diaree.

Există efecte secundare pe termen lung?

Nu există dovezi că medicamentul provoacă efecte secundare pe termen lung. Este sigur să îl luați pe o perioadă lungă de timp.

Supradozaj

Nu trebuie să luați mai mult de 8 doze de Ventolin Inhaler pentru adulți și 4 doze pentru copii. Dacă luați medicamentul sub formă nebulizată, nu depășiți o doză de 800 mcg pe zi. Un supradozaj poate duce la reacții adverse severe, inclusiv la deces.

Cum pot verifica dacă există supradozaj de Ventolin?

Fiți atenți la simptomele supradozajului: gură uscată, amețeli, creșterea ritmului cardiac, creșterea tensiunii arteriale. Dacă aveți îndoieli, consultați medicul dumneavoastră. 

Ce trebuie să fac dacă am luat mai mult decât doza prescrisă?

Solicitați asistență medicală de urgență.

Precauții

Ventolin este destinat adulților și copiilor cu vârsta peste 4 ani. Înainte de a face o rețetă, nu uitați să informați medicul despre prezența bolilor sistemului cardiovascular, glandei tiroide, diabetului zaharat, deficienței de potasiu, alergiei la oricare dintre componente. Medicamentul nu este prescris în timpul perioadei de planificare a sarcinii, de purtare și de alăptare.

Cum interacționează Ventolin cu alte medicamente?

Ventolin poate afecta eficacitatea tratamentului sau efectele secundare ale antidepresivelor triciclice, inhibitorilor de monoaminooxidază, diureticelor, digoxinei, beta-blocantelor. Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați oricare dintre aceste medicamente, precum și alte medicamente pentru astm sau orice medicamente inhalate.

Există steroizi în compoziția Ventolin?

Nu, nu există steroizi în compoziția medicamentului.

Ventolin poate fi utilizat după data de expirare?

Nu, este interzis acest lucru. Puteți verifica data de expirare de pe ambalaj. Producătorul recomandă să nu folosiți inhalatorul la șase luni de la deschidere, chiar dacă data de expirare de pe ambalaj nu a expirat încă.

Revizuit de către medic