Mysimba pentru slăbire

Mysimba

Serviciul online Cumpărați acum

Description

Mysimba pentru pierderea în greutate

Mysimba este un medicament pentru tratamentul obezității și al bolilor asociate. Acesta ajută la reducerea apetitului, la normalizarea comportamentului alimentar și la obținerea unei pierderi durabile în greutate. Se recomandă să fie utilizat în combinație cu o dietă hipocalorică și o activitate fizică crescută. Nu afectează rata metabolică, tractul gastrointestinal sau procesul de divizare a depozitelor de grăsime. Scopul principal este de a facilita tranziția la o dietă hipocalorică și de a se obișnui cu o alimentație zilnică sănătoasă.

Cum funcționează Mysimba?

Mysimba conține clorhidrat de naltrexonă și clorhidrat de bupropion. Acestea acționează asupra receptorilor din creier care determină nivelul poftei de mâncare și controlează sentimentele de plăcere, inclusiv consumul de alimente grase și dulci.

Clorhidratul de naltrexonă este cunoscut ca o substanță utilizată pentru a combate dependența de opioide. Clorhidratul de bupropion este cu dependența de nicotină. Împreună, acestea ajută la depășirea poftei excesive de mâncare. 

Cum arată medicamentul original Mysimba?

Mysimba se prezintă sub formă de tablete rotunde de culoare albastră, cu un diametru de 12-12,2 mm. Pe o parte ar trebui să existe literele „NB-890”. Ambalajul este alb cu dungi roșu purpuriu pe margini. Un pachet conține 112 comprimate ambalate în blistere cu folie de aluminiu.

Pentru cine este indicat Mysimba?

Medicamentul este destinat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și sub 75 de ani cu un IMC (indice de masă corporală) mai mare decât normal la nivelul obezității (30 și peste) sau pacienților supraponderali (IMC 27 și peste) și comorbidități.

Ce afectează eficacitatea Mysimba?

Eficacitatea terapiei este afectată de valoarea inițială a IMC, de rata proceselor metabolice, de vârstă. Medicamentul nu funcționează fără participarea activă a pacientului. Este necesar să se respecte programul de administrare a Mysimba și să se reducă numărul de calorii consumate zilnic.

Cine produce Mysimba?

Mysimba este fabricat de Orexigen Therapeutics Ireland Limited, o companie care activează pe piața farmaceutică din 2013. Aceasta are sediul central în Dublin.

Cum se utilizează și la ce să vă așteptați

Acțiunea lui Mysimba are ca scop reducerea apetitului. Acesta nu este un panaceu, ci un asistent în lupta împotriva obezității: medicamentul suprimă pofta patologică de mâncare, ajută la normalizarea dietei zilnice, crește diferența dintre numărul de calorii consumate și cheltuite. Terapia este, de asemenea, utilă în bolile și stările patologice asociate cu obezitatea, dacă acestea se află într-un stadiu incipient (reversibil).

Cum să vă dați seama că Mysimba este eficient?

Acțiunea lui Mysimba este cumulativă. Nu trebuie să așteptați efectul de la o singură pastilă: pentru a vedea primele rezultate, aveți nevoie de cel puțin 16 săptămâni. În această perioadă, greutatea corporală a pacientului trebuie să scadă cu cel puțin 5%. Pentru a permite organismului să se adapteze la acțiunea componentelor active ale medicamentului, doza este crescută treptat.

Când să luați Mysimba – dimineața sau seara?

Medicamentul trebuie administrat de preferință la aceeași oră – înainte, în timpul sau după mese. Orele de administrare nu sunt la fel de importante ca și regularitatea.

Cât durează cursul tratamentului cu Mysimba?

Durata cursului depinde de starea inițială, de obiectivul stabilit și de eficacitatea terapiei.

Medicamentul este prescris pacienților cu un IMC în stadiul de obezitate sau supraponderalitate (în prezența comorbidităților), astfel încât obiectivul terapiei este, cel mai adesea, normalizarea greutății corporale. Prima evaluare a rezultatelor se realizează la a 16-a săptămână de tratament. Dacă până la această dată greutatea corporală a scăzut cu mai puțin de 5%, este logic să se aleagă un tratament alternativ.

Decizia de a întrerupe sau de a prelungi tratamentul trebuie luată de un medic. Utilizarea prelungită a Mysimba este asociată cu anumite riscuri – posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială, depresie și alte tulburări psihiatrice.

Există vreo dovadă că Mysimba funcționează?

Eficacitatea Mysimba a fost confirmată de mai multe studii clinice. De exemplu, un studiu cu 1.742 de participanți a constatat o pierdere în greutate de 5,0-6,1% atunci când au luat medicamentul față de 1,3% în grupul placebo. Participanții cu diabet zaharat de tip 2 au avut manifestări reduse ale bolii. 

Câte kg pot pierde cu Mysimba?

Rata de pierdere în greutate depinde de greutatea inițială, de condiția corporală, de vârstă, de activitatea fizică. De exemplu, un studiu efectuat pe 4500 de participanți a constatat că majoritatea pacienților care au luat Mysimba au reușit să piardă până la 5% din greutatea corporală până în a 16-a săptămână. Cei care au rezistat până în săptămâna 56 au reușit să piardă 8% sau mai mult în greutate. 

Mysimba este potrivit pentru pacienții cu boli cardiovasculare?

Dacă ați fost diagnosticat cu una dintre afecțiunile cardiovasculare, administrarea Mysimba trebuie discutată cu un specialist. Conform unui studiu la care au participat 24600 de pacienți, medicamentul nu crește incidența infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. 

Prețul Mysimba în România

Prețul medicamentului Mysimba poate varia în funcție de mărimea ambalajului, de politica de prețuri a punctului de distribuție și de disponibilitatea serviciilor conexe. Dacă prețul pare suspect de mic, asigurați-vă că este vorba de produsul original. 

De ce este prețul Mysimba mai mare atunci când comandați online? 

Acest lucru se poate datora faptului că prețul include o consultație medicală, prescripție medicală, livrare. 

Cât costă un blister de Mysimba?

Medicamentul este vândut în pachete de 112 comprimate. Nu are rost să cumpărați un singur blister. Mysimba are un efect cumulativ, un curs scurt nu va da rezultate.

Cât va costa o rețetă pentru Mysimba?

Depinde de prețul specialistului la care vă adresați. Este mai profitabil să folosiți serviciile unui serviciu online care oferă să faceți o rețetă și să comandați medicamentul. 

Dozaj

Pentru a adapta organismul la Mysimba, doza este crescută treptat. În prima săptămână este necesar să se ia un comprimat dimineața. Începând cu a doua doză este crescută la două comprimate pe zi: dimineața și seara. În a treia săptămână, se adaugă încă un comprimat: 2 comprimate – dimineața și unul seara. Din a patra săptămână se iau două comprimate de două ori pe zi.

Ce se întâmplă dacă începeți să luați imediat o doză completă de Mysimba?

Vă rugăm să nu faceți acest lucru: crește probabilitatea apariției efectelor secundare. 

Dacă nu iau Mysimba, trebuie să iau o doză dublă?

Nu. Pur și simplu luați doza programată în mod regulat.

Cu ce doză de Mysimba ar trebui să încep?

Administrarea unui comprimat Mysimba o dată pe zi (dimineața) este suficientă pentru început. 

Dacă iau o doză dublă de Mysimba, efectul va fi de două ori mai mare?

Este o opinie comună în recenzii: Mysimba într-o doză crescută este mai probabil să conducă la efecte secundare mai pronunțate. 

Cumpărați online

Medicamentul Mysimba este vândut în lanțuri de vânzare cu amănuntul, farmacii online. Se recomandă să clarificați disponibilitatea unei licențe, să verificați originalitatea medicamentului. Prețurile pot varia, ținând cont de politica de prețuri a companiei.

Pot să comand Mysimba în România?

Da, medicamentul este aprobat pentru vânzare în UE și SUA.

Pot să cumpăr Mysimba de la Farmacia Tei cu livrare? 

Nu, nu veți putea cumpăra Mysimba de la farmacia Farmacia Tei cu livrare. Acest produs se vinde pe bază de prescripție medicală, iar Farmacia Tei vinde și livrează doar medicamente fără prescripție medicală.

Este sigur să cumpărați Mysimba online?

Da, atâta timp cât vă asigurați că firma este de încredere și că produsul este original. De asemenea, veți avea nevoie de o rețetă, care poate fi obținută de la medicul dumneavoastră sau, în unele cazuri, puteți cumpăra online împreună cu o consultație. 

Unde pot găsi Mysimba în România?

Nu există o bază de date comună a punctelor de vânzare cu amănuntul pentru Mysimba. Puteți comanda medicamentul de la un serviciu online de încredere. 

Cu sau fără rețetă

Mysimba are o serie de contraindicații, astfel încât decizia de a o prescrie este luată de un medic. El evaluează starea mentală și fizică a pacientului pentru a determina caracterul adecvat al tratamentului și scrie o rețetă. 

De unde pot obține o rețetă pentru Mysimba?

O rețetă poate fi obținută de la un medic de familie sau de la un medic în urma unei consultații online.

Când vor fi anulate prescripțiile pentru Mysimba?

Nu există planuri de a lansa Mysimba OTC în viitorul apropiat.

Pot să cumpăr o rețetă pentru Mysimba online?

O rețetă pentru Mysimba nu poate fi cumpărată de oricine. O puteți obține după o consultație, unde medicul va decide asupra oportunității tratamentului.

Alternative

Dacă după 16 săptămâni de administrare a Mysimba nu există rezultate semnificative, dacă se detectează o intoleranță individuală la componente sau prezența contraindicațiilor, medicul poate selecta o alternativă. Este interzisă schimbarea schemei de tratament pe cont propriu.

Alternativă farmaceutică la Mysimba
Medicină Scop
Saxenda Reglarea apetitului pentru a reduce aportul caloric și volumul de alimente
Orlistat Accelerarea descompunerii grăsimilor alimentare și reducerea absorbției acestora din tractul gastrointestinal
Wegovy Reglarea apetitului și a senzației de sațietate
Ozempic* Reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând pofta de mâncare

*Acest medicament este destinat tratamentului diabetului de tip 2, dar are proprietăți de pierdere în greutate.

Alternativă naturală la Mysimba
Medicină Scop
Dieta terapeutică Reducerea conținutului caloric al aportului alimentar
Exercițiu terapeutic Efect tonic general, creând un deficit caloric
Psihoterapie Confruntarea cu tulburările de alimentație

Există o alternativă la Mysimba fără prescripție medicală?

Unele dintre medicamentele pentru obezitate disponibile în România se vând fără prescripție medicală. Numai un medic va spune cu siguranță dacă acestea pot servi ca alternativă adecvată la tratamentul actual.

Există alternative ieftine la Mysimba?

Tratamentul alternativ trebuie selectat de către un medic, ținând cont de scopul, principiul de acțiune și alte caracteristici ale medicamentului. Dacă costul medicamentului este de o importanță primordială pentru dumneavoastră, spuneți-i specialistului dumneavoastră. 

Comparație

Medicamentele alternative au același efect clinic, dar diferă în ceea ce privește compoziția, forma de eliberare și alți parametri. Dacă, din orice motiv, Mysimba nu vi se potrivește, discutați înlocuirea cu medicul dumneavoastră. 

Ce este mai eficient – Mysimba sau Saxenda?

Mysimba este disponibil sub formă de tablete și are un efect cumulativ. Acesta afectează receptorii responsabili de plăcerea de a mânca: sațietatea vine mai repede, ceea ce afectează apetitul. Medicamentul este conceput pentru a combate obezitatea, excesul de greutate și bolile asociate. Rezultatele pot fi evaluate după 16 săptămâni de tratament.

Saxenda este disponibil sub formă de soluție injectabilă (seringă-penă). Acesta acționează asupra receptorului GLP-1, reducând pofta de mâncare. Medicamentul este conceput pentru a combate obezitatea, supraponderabilitatea și diabetul zaharat de tip 2. Primele rezultate ale tratamentului vor fi vizibile peste o lună.

Pe un interval scurt, Saxenda este mai eficient. Potrivit studiului, administrarea acestui medicament duce la o pierdere în greutate de 5% la 51% dintre pacienți, în timp ce Mysimba are ca rezultat 37,9%. Dar asta nu înseamnă că un medicament este mai bun decât celălalt. 

Care medicament ajută la pierderea în greutate mai repede – Wegovy sau Mysimba?

Eficacitatea medicamentelor a fost confirmată de studii clinice. Pacienții care iau Wegovy pierd în greutate puțin mai repede: 83% din grupul de control au reușit să piardă 5% sau mai mult, în timp ce pentru Mysimba această cifră a fost mai mică – 37,9%. Cu toate acestea, medicamentul specific este prescris de un medic.

Mysimba poate fi înlocuit cu Ozempic?

Ozempic este conceput pentru a trata diabetul zaharat și pentru a reduce greutatea la pacienții care suferă de această afecțiune. Mysimba este destinat pierderii în greutate la pacienții cu și fără diabet. Nu trebuie să schimbați terapia de unul singur.

Alcool

Utilizarea alcoolului afectează în mod negativ efectul majorității medicamentelor. Alcoolul poate crește severitatea efectelor secundare sau poate provoca o reacție a organismului, care nu a fost observată anterior. 

În timpul tratamentului cu Mysimba, alcoolul este strict interzis?

Nu este de dorit să luați băuturi alcoolice în timpul perioadei de tratament. Deși consumul unei doze mici de alcool fără tărie prezintă, de obicei, riscuri minime.

Mysimba și alcoolul reacționează din punct de vedere chimic?

Nu au fost efectuate studii privind efectele Mysimba și ale alcoolului etilic. Recomandarea de a nu consuma alcool în timpul tratamentului provine din similitudinea efectelor secundare.

Ce se întâmplă dacă iau o doză mare de alcool în timpul tratamentului cu Mysimba?

Este posibil să prezentați stare generală de rău, slăbiciune și greață. Este posibil să apară scăderea capacității de concentrare, vărsături și alte reacții adverse.

Efecte secundare

Tratamentul cu Mysimba este rareori însoțit de efecte secundare. Cele mai frecvente sunt: 

  • greață;
  • constipație;
  • vărsături;
  • amețeli;
  • gură uscată.

M-am simțit rău în a doua săptămână de la administrarea Mysimba, ce ar trebui să fac?

Contactați medicul care v-a recomandat medicamentul. Nu trebuie să schimbați de unul singur regimul de tratament sau tipul de medicament.

Cum pot reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse în timpul tratamentului cu Mysimba?

Respectați regimul de tratament. De asemenea, este indicat să evitați alimentele și băuturile care pot provoca un atac de greață și vărsături. 

Cu cât doza de Mysimba este mai mare, cu atât crește riscul de efecte secundare?

Există o legătură între doză și apariția efectelor secundare, așa că este important să respectați regimul de tratament. Totuși, acesta nu este singurul factor: uneori, chiar și reducerea dozei nu înlătură greața sau vărsăturile.

Supradozaj 

Doza unică maximă de Mysimba este de două comprimate. Dacă luați 4, adică doza de dimineață și cea de seară în același timp, aceasta poate provoca efecte secundare.

Cât timp vor dura efectele secundare după o supradoză de Mysimba?

Efectele secundare în acest caz durează câteva ore. După 1-2 zile, majoritatea componentelor active sunt eliminate din organism. Timpul de înjumătățire al naltrexonei este de 5 ore, iar al bupropionului – 21 de ore.

Dacă am luat o doză crescută de Mysimba, trebuie să sar peste următoarea doză?

Nu. Respectați regimul prescris.

Precauții

Administrarea de Mysimba la pacienții cu vârsta cuprinsă între 65 și 75 de ani trebuie coordonată cu un specialist. La pacienții cu vârsta sub 18 ani și peste 75 de ani, medicamentul nu este recomandat. Mysimba nu trebuie administrat în timpul sarcinii și alăptării.

Cine este contraindicat cu medicamentul Mysimba?

Medicamentul nu este prescris la pacienții cu vârsta sub 18 ani. Nu au fost efectuate studii privind efectul Mysimba asupra organismului copiilor. De asemenea, medicamentul nu este prescris pentru:

  • boală hepatică severă;
  • depresie cu un risc suicidar ridicat;
  • epilepsie;
  • traumatisme craniene;
  • alergii sau intoleranță individuală la componente.

Cum afectează Mysimba eficacitatea altor medicamente?

Medicamentul poate afecta eficacitatea unui număr de antibiotice, antidepresive, steroizi sistemici, antihistaminice sedative. Informați medicul dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le luați în mod regulat!

Pot să iau Mysimba dacă conduc?

Administrarea medicamentului vă poate afecta capacitatea de concentrare. Dacă prezentați amețeli, somnolență și alte reacții adverse, abțineți-vă de la condus.

Mysimba creează dependență?

Medicamentul nu conține substanțe care creează dependență. Puteți înceta să luați Mysimba în orice moment fără teama de sevraj. 

Revizuit de către medic