Zyban fără rețetă

Zyban

Serviciul online Cumpărați acum

Description

Zyban pentru renunțarea la fumat

Zyban este un medicament care este prescris celor care doresc să renunțe la fumat. Acesta aparține categoriei de antidepresive. Acesta face ca sindromul de sevraj să fie mai puțin pronunțat, facilitează perioada de renunțare la obiceiul prost și ajută la obținerea unui rezultat durabil.

Principalul ingredient activ este bupropionul. Acesta afectează zonele creierului care sunt responsabile de dependența de fumatul de tutun. Medicamentul este destinat doar adulților și este aprobat pentru vânzare în România. 

Zyban este disponibil sub formă de gumă sau plasture?

Nu, medicamentul este disponibil doar sub formă de tablete.

Cum pot fi sigur că iau Zyban original?

Conform instrucțiunilor, Zyban arată ca niște tablete rotunde de culoare mov, etichetate Zyban 150. Fiecare comprimat conține 150 mg de bupropion.

Soțul meu s-a lăsat de fumat cu Zyban, pot lua și eu același medicament?

Zyban, la fel ca mulți inhibitori ai recaptării noradrenalinei-dopaminei, se vinde pe bază de prescripție medicală. În ciuda eficacității sale în combaterea dependenței de nicotină, nu puteți utiliza un medicament care a fost prescris unei alte persoane. Consultați medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă Zyban este potrivit pentru dumneavoastră.

Cum se utilizează și la ce să vă așteptați

Zyban este destinat tuturor fumătorilor adulți, indiferent de anii de fumat sau de forma de tutun utilizată. Este adesea prescris dacă încercările anterioare de a renunța la fumat au eșuat din cauza sentimentelor persistente de iritare, a anxietății continue și a îngrijorării nerezonabile. Bupropionul neutralizează componenta psiho-emoțională a sindromului de sevraj, astfel încât devine mai ușor să renunți la fumat. 

Cât de eficient este Zyban?

Zyban nu este un panaceu. Ajută să facă față sindromului de sevraj, face ca simptomele acestuia să fie mai puțin pronunțate și facilitează tranziția către un stil de viață sănătos. Dar nu-și va face treaba fără contribuția pacientului.

Din punct de vedere statistic, medicamentul ajută aproximativ 20% dintre pacienți să renunțe la fumat. Broșura despre Zyban raportează că efectul cel mai vizibil este obținut în combinație cu terapia de substituție cu nicotină. Eficacitatea tratamentului depinde în mod direct de comportamentul pacientului. 

Zyban trebuie luat înainte sau după mese?

Eficacitatea remedierii nu este afectată de momentul administrării, astfel încât puteți alege orice convenabil. Dacă sunteți îngrijorat de efectele secundare, este mai bine să nu luați medicamentul pe stomacul gol sau după o masă mare.

Cât de des pot lua Zyban?

Este necesar să respectați schema de tratament, care este prescrisă de medic. La începutul terapiei, medicamentul este luat o dată pe zi, apoi doza este dublată. Conform instrucțiunilor postate pe site-ul oficial al Zyban, trebuie să treacă cel puțin 8 ore între administrarea medicamentului.

Preț

Zyban este un medicament accesibil. Costul este relativ scăzut având în vedere faptul că, dacă scăpați cu succes de dependența de tutun, nu va trebui să repetați tratamentul. Este suficient să luați un singur curs de bupropion și să evitați căderile în viitor.

Este sigur să cumpărați Zyban la un preț scăzut?

În primul rând, trebuie să vă asigurați că este un medicament autentic și să verificați data de expirare indicată pe ambalaj. Prețul scăzut al comprimatelor Zyban pentru renunțarea la fumat poate fi explicat prin politica de marketing a punctului de vânzare, reducerea prețului din cauza deteriorării cutiei exterioare. În prealabil, merită să verificați cu un reprezentant al companiei despre motivul reducerii de preț.

Există alte produse cu aceeași compoziție ca Zyban, dar mai ieftine?

Preparatele pe bază de bupropion cu același nivel de eficacitate ca Zyban au aproximativ același cost.

Ce explică diferența de preț pentru Zyban?

Prețul medicamentului pe serviciile online include, de obicei, costul procesării rețetei și al consultului medical, precum și al serviciilor de livrare. Într-o farmacie cu amănuntul, este indicat doar prețul medicamentului în sine. Ușoarele fluctuații ale costului pot fi explicate prin politica de marketing a unui anumit punct de vânzare.

Dozaj

Administrarea Zyban trebuie începută înainte de renunțarea la țigări – cu cel puțin o săptămână înainte de data planificată. Dozajul este crescut treptat și atinge maximul în momentul în care pacientul încetează să mai cumpere. Zyban va ajuta să facă față sevrajului și să consolideze rezultatul timp de 9 săptămâni, după care tratamentul se încheie.

Dacă ați luat Zyban timp de 7 săptămâni, dar nu reușiți să vă lăsați de fumat, consultați un specialist. Este posibil ca medicamentul să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.

Săptămâna Dozaj, mg
Prima săptămână 150, o dată pe zi
A doua săptămână 150, de două ori pe zi
A treia până la a noua săptămână 150, de două ori pe zi

Ce se întâmplă dacă am uitat ultima dată când am luat Zyban?

Pur și simplu luați următoarea tabletă conform programului. Nu trebuie să luați o doză crescută, deoarece aceasta poate provoca efecte secundare.

Dacă uit să iau Zyban, trebuie să iau o doză dublă?

Nu faceți niciodată acest lucru: va crește riscul de apariție a efectelor secundare. Pur și simplu reveniți la program luând următoarea doză datorată la momentul potrivit.

Dacă am o recidivă și fumez o țigară, trebuie să-mi schimb doza de Zyban?

Discutați această problemă cu medicul dumneavoastră. Dacă sunteți hotărât să renunțați la fumat, continuați tratamentul și încercați să vă abțineți de la țigări în viitor.

Cumpărați cu livrare în România

Multe farmacii și servicii online oferă o reducere la cumpărarea mai multor pachete de Zyban. Deoarece cursul tratamentului durează cel puțin 7 săptămâni, iar un pachet conține 30 de comprimate, veți avea nevoie de cel puțin 3-4 pachete. Este mai convenabil să comandați întregul volum deodată pentru a evita o întrerupere a tratamentului și astfel să nu vă provocați să vă întoarceți la un obicei prost.

Dacă am nevoie de Zyban, este sigur să comand online?

Da, dacă sunteți sigur de autenticitatea medicamentului și de reputația serviciului online. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare.

Cum pot comanda Zyban cu livrare de la Farmacia Tei?

Nu puteți cumpăra Zyban de la Farmacia Tei cu livrare, deoarece este un medicament cu prescripție medicală, iar rețeaua livrează doar produse OTC. Folosiți un serviciu online de încredere care vă va ajuta atât cu prescripție medicală, cât și cu livrare rapidă.

M-am mutat recent în alt oraș, unde pot găsi Zyban?

Puteți căuta online sau puteți verifica la orice farmacie locală pentru aceste informații. Cu toate acestea, dacă nu doriți să pierdeți timpul căutând, este mai convenabil să comandați medicamentul cu livrare prin intermediul unui serviciu online care trimite medicamentul oriunde în România.

Obținerea unei rețete (cumpărarea fără rețetă)

Zyban este disponibil numai pe bază de prescripție medicală. Acesta poate fi prescris de către medicul dumneavoastră sau de către un profesionist licențiat în domeniul sănătății care oferă servicii online. Puteți alege cea mai convenabilă opțiune – să mergeți la o policlinică sau să procesați totul de la distanță. 

Cum să obțineți o rețetă pentru Zyban atunci când comandați medicamentul online?

Pentru a face acest lucru, trebuie să completați un chestionar, furnizând informații despre dvs. Datele nu sunt dezvăluite terților, sunt destinate numai pentru procesare. Medicul analizează chestionarul și, în cazul unei decizii pozitive, scrie o rețetă.

Ce trebuie făcut dacă rețeta pentru Zyban se pierde?

Contactați medicul dumneavoastră pentru a obține una nouă sau comandați medicamentul online prin intermediul unui serviciu care ajută la procesarea rețetelor.

Pot să cumpăr pur și simplu o rețetă de Zyban fără a consulta un specialist?

Medicul dumneavoastră va trebui să verifice dacă aveți cu adevărat nevoie de medicament și, de asemenea, să verifice dacă există contraindicații. Utilizarea necontrolată a medicamentelor pe bază de bupropion este plină de efecte secundare grave.

Alternative

Nu căutați de unul singur o opțiune de tratament alternativ. Dacă Zyban nu vi se potrivește din cauza formei de eliberare, a costului, a efectelor secundare, informați medicul dumneavoastră. Numai un specialist poate găsi o alternativă.

Bupropion Reduce severitatea sindromului de sevraj
Chantix Facilitează renunțarea la fumat
Wellbutrin Ajută în cazul stărilor depresive

Medicamente

Psihoterapie Ajută la înțelegerea aspectelor psihologice ale dependenței
Meditație Ameliorează iritabilitatea, recapătă controlul asupra emoțiilor

Metode naturale

Poate fi Zyban combinat cu oricare dintre tratamentele alternative?

Discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru. Nu se recomandă combinarea Zyban cu alte medicamente pe bază de bupropion. 

Ce metode alternative pot contribui la creșterea efectului Zyban?

Puteți utiliza orice metode nemedicinale: psihoterapie, yoga, practici orientale. Combinația dintre Zyban și terapia de înlocuire a nicotinei prezintă rezultate bune: această combinație este recomandată de producător.

De ce să luați Zyban dacă puteți renunța la fumat doar cu ajutorul voinței?

Din păcate, puțini oameni pot renunța la fumat cu ajutorul voinței. Zyban atenuează severitatea sindromului de sevraj: pacienții nu se confruntă cu iritabilitate, anxietate, nervozitate. Starea psiho-emoțională este adesea cauza întreruperilor, iar medicamentul ajută la stabilizarea acesteia.

Comparație

Zyban este un antidepresiv care este utilizat pentru a atenua sindromul de sevraj la renunțarea la fumat. Cu toate acestea, nu orice antidepresiv poate fi folosit ca alternativă. În acest scop, este necesar să se aleagă un medicament care afectează părțile creierului care sunt responsabile de formarea dependenței.

Care medicament are mai puține efecte secundare – Champix sau Zyban?

Riscul de efecte secundare este aproximativ același. Ambele medicamente pot provoca greață, insomnie, gură uscată și dureri de cap. Zyban poate provoca, de asemenea, amețeli, tremurături și erupții cutanate, în timp ce Champix poate provoca diaree, gust rău în gură și creșterea gazelor.

Pentru a reduce severitatea efectelor secundare, respectați doza și programul de administrare a medicamentelor. Dacă sunteți foarte îngrijorat de greață și dureri de cap, spuneți-i medicului dumneavoastră.

Dacă Zyban nu a funcționat pentru mine, ar trebui să încerc bupropion?

Zyban este un medicament bazat pe același ingredient activ (bupropion). Consultați-vă medicul pentru a vă prescrie un alt tratament.

Alcool

Potrivit unui număr de pacienți, administrarea de Zyban poate afecta modul în care organismul tolerează alcoolul. Este recomandabil să vă abțineți de la consumul de alcool pe durata tratamentului. De asemenea, starea de intoxicație cu alcool poate provoca o cădere nervoasă și va fi mai dificil să renunțați la o altă țigară.

De ce nu este recomandat să amestecați Zyban cu alcool?

Acest lucru crește riscul de efecte secundare. În plus, nu trebuie să înlocuiți o dependență cu alta: este mai bine să renunțați complet la obiceiurile proaste, cel puțin pentru o vreme.

Ce se va întâmpla dacă amestecați Zyban și alcool?

Cel mai probabil, veți simți greață, atacuri de vărsături, amețeli, dureri de cap. Pot apărea tulburări de scaun. Administrarea de Zyban și cantități mari de alcool în același timp este extrem de periculoasă.

Efecte secundare

Cel mai frecvent efect secundar al administrării Zyban este insomnia. Pentru a nu provoca tulburări de somn, nu trebuie să luați medicamentul seara sau înainte de a merge la culcare. De asemenea, sunt posibile anxietate, greață și vărsături, dureri de cap, amețeli și stare depresivă.

Cât timp vor dura efectele secundare ale administrării Zyban?

Cel mai adesea efectele secundare sunt observate în prima săptămână de tratament, după care dispar de la sine. Dacă acestea nu au dispărut în decurs de 3 luni de la administrarea Zyban, spuneți-i medicului dumneavoastră.

Trebuie să nu mai conduc în timp ce iau Zyban?

Unul dintre posibilele efecte secundare ale administrării Zyban este amețeala și dezorientarea. Dacă le resimțiți, încercați să vă abțineți de la condus sau de la operarea mașinilor pe durata tratamentului.

Care sunt efectele secundare ale administrării Zyban cauzate de?

Cauza efectelor secundare este adaptarea organismului la acțiunea bupropionului. Pentru a reduce severitatea acestora, doza este crescută treptat.

Supradozaj

Un supradozaj al medicamentului Zyban poate duce la efecte secundare grave: halucinații vizuale, tulburări de vedere, confuzie. Au fost înregistrate mai multe cazuri de deces din cauza supradozajului de medicament. Dacă ați luat o doză prea mare de medicament, contactați de urgență medicul dumneavoastră.

Ce cantitate de Zyban este considerată un supradozaj?

Orice cantitate care depășește doza zilnică de 300 mg.

Care este procedura de urmat în cazul unui supradozaj de Zyban?

Solicitați asistență medicală de urgență. Nu există substanțe antidot specifice pentru bupropion: tratamentul este simptomatic, cu monitorizarea semnelor vitale. 

Care sunt efectele unui supradozaj de Zyban?

Majoritatea pacienților se recuperează fără consecințe. Mai rar, se observă insuficiență cardiacă, bradicardie, stop cardiac, inclusiv stop cardiac fatal. Consecințele pot varia în funcție de cantitatea de medicament pe care a luat-o o persoană și de cât de repede a fost primit ajutor.

Precauții

Zyban nu se prescrie în timpul sarcinii și alăptării. Nu au fost efectuate studii privind efectul medicamentului asupra fătului, dar se recomandă să nu luați medicamentul cu cel puțin două luni înainte de data planificată a concepției.

Producătorul avertizează și asupra altor contraindicații:

  • alergie la bupropion sau la o altă componentă a medicamentului;
  • dependență de alcool;
  • boală hepatică severă;
  • tumoră cerebrală.

Medicamentul nu este prescris pacienților cu tulburări de alimentație, epilepsie și tulburare bipolară.

Pot să iau Zyban dacă iau deja medicamente cu efect sedativ?

Nu, acest medicament nu este potrivit pentru dumneavoastră. Zyban poate interacționa cu medicamentele utilizate pentru tratarea anxietății, iritabilității și hiperexcitabilității. Consultați medicul dumneavoastră pentru a găsi un tratament alternativ.

Poate fi administrat Zyban unui adolescent dacă acesta a început să fumeze?

Nu, medicamentul este destinat doar adulților. Nu au fost efectuate studii privind efectul medicamentului asupra organismului copiilor.

Zyban creează dependență?

Nu, Zyban nu conține componente care creează dependență. După întreruperea cursului tratamentului, nu veți experimenta o dorință mai puternică de a fuma sau simptome de sevraj.

Revizuit de către medic