Saxenda fără rețetă

Saxenda

Serviciul online Cumpărați acum

Description

Saxenda pentru slăbire

Saxenda este un medicament indicat adulților și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani pentru tratamentul obezității și supraponderalității. A fost testat clinic și are o eficacitate dovedită: 85% dintre persoanele care au participat la teste au observat că greutatea corporală scade efectiv. Acest remediu este recomandat a fi utilizat împreună cu o dietă terapeutică hipocalorică și un complex de exerciții fizice.

Acțiunea lui Saxenda vizează reducerea apetitului. Acesta conține substanța activă liraglutidă, care acționează ca un antagonist al hormonului peptidic GLP-1, responsabil de senzația de foame. Saxenda reduce viteza de digestie, este implicat în reglarea eliberării de insulină și glucagon.

Medicamentul are un efect prelungit. Conform studiilor, aproape jumătate dintre pacienți mențin pierderea în greutate timp de 3 ani.

Cine este producătorul de Saxenda?

Medicamentul este produs de Novo Nordisk – o companie medicală internațională din Danemarca, fondată în 1923. Sediul central se află în apropiere de Copenhaga. Produsele Novo Nordisk sunt reprezentate în 170 de țări din întreaga lume.

Pentru cine este indicat Saxenda?

Unul dintre principalii indicatori pe care medicul îi ia în considerare – IMC (indicele de masă corporală). Astfel, medicamentul este prescris pacienților adulți:

 • în obezitate cu un IMC de 30 kg/m2 și peste;
 • în obezitatea cu un IMC de 27 kg/m2 și peste, dacă există cel puțin o afecțiune asociată cu greutatea excesivă – de exemplu, hipertensiune arterială.

Saxenda este prescris pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani care cântăresc 60 kg sau mai mult, cu un IMC de 30 kg/m2 sau mai mare.

Vă rugăm să rețineți: IMC se calculează diferit pentru persoanele din diferite grupe de vârstă.

Cum arată Saxenda?

Saxenda este un stilou cu seringă cu mai multe porțiuni de medicament care urmează să fie injectate sub piele. Dozajul este ajustat prin rotirea indicatorului de pe seringă. Produsul este destinat utilizării zilnice cu schimbarea acului.

Cum se utilizează și la ce să vă așteptați

Înainte de a utiliza Saxenda, trebuie să vă familiarizați cu instrucțiunile. Medicamentul se injectează subcutanat în abdomen (zona stomacului), în partea superioară a brațului sau în coapsă. Atunci când se administrează Saxenda zilnic, locul de injectare trebuie schimbat pentru a evita manifestările de amiloidoză cutanată.

Este interzisă injectarea medicamentului într-o venă sau mușchi!

Saxenda poate fi administrat cu mese?

Eficacitatea remediului nu depinde de momentul administrării. Puteți lua Saxenda înainte, în timpul sau după mese. Este recomandabil să îl luați la aceeași oră în fiecare zi.

Cât timp va dura pentru ca Saxenda să înceapă să funcționeze?

Obezitatea este o problemă medicală gravă care necesită un tratament pe termen lung. Primele rezultate ale administrării Saxenda vor fi vizibile după 2-4 săptămâni. O reducere semnificativă a greutății corporale, de cel puțin 5% din greutatea inițială, se observă după 7-8 săptămâni de tratament.

Dacă nu se observă niciun progres după 4 luni de administrare a Saxenda, consultați medicul dumneavoastră pentru a ajusta regimul de tratament și căutați posibile alternative.

Cât de des pot lua Saxenda?

Frecvența de administrare a Saxenda este determinată de regimul de terapie. Nu măriți sau micșorați frecvența de administrare fără a vă consulta medicul dumneavoastră.

Cât timp rămâne Saxenda în organism?

Timpul de înjumătățire al liraglutidei, substanța activă a medicamentului, este de 13 ore. În acest timp, concentrația sa în organism se reduce la jumătate. Este nevoie de 3 zile pentru ca Saxenda să fie excretat complet.

Poate Saxenda reduce riscul de boli cardiovasculare?

Obezitatea are un impact negativ asupra sănătății și are multe consecințe neplăcute, dintre care una dintre cele mai periculoase este un risc crescut de boli cardiovasculare. Deși Saxenda nu este destinat să prevină astfel de boli, utilizarea sa pentru a corecta greutatea corporală ajută la reducerea riscurilor de hipertensiune arterială, ateroscleroză și alte patologii ale sistemului cardiovascular.

Când Saxenda nu funcționează?

Medicamentul este conceput pentru tratamentul complex al obezității: este utilizat ca supliment la o dietă cu conținut scăzut de calorii și la exerciții fizice. Eficacitatea Saxenda ca medicament independent poate fi redusă.

Acțiunea medicamentului vizează suprimarea apetitului. Dacă veți continua să mâncați ca de obicei, tratamentul va fi ineficient.

Este important să respectați schema de tratament convenită cu medicul. Modificările neautorizate ale dozei și frecvenței de administrare, omisiunea medicamentului pot duce la scăderea eficacității tratamentului.

Cât timp se recomandă să utilizați Saxenda?

Durata cursului tratamentului este stabilită de medicul curant. Totul depinde de IMC-ul pacientului, de prezența comorbidităților, de eficacitatea aportului. Decizia de a întrerupe sau de a prelungi cursul tratamentului trebuie luată exclusiv de către un medic specialist.

Ce modalități suplimentare de sprijin terapeutic pentru pacienți sunt recomandate atunci când se utilizează Saxenda?

Medicamentul trebuie administrat în combinație cu o dietă hipocalorică și un set de exerciții fizice. Alte metode de suport terapeutic, inclusiv fizioterapia, sunt selectate în mod individual.

Preț

Costul medicamentului poate varia în funcție de furnizorul specific și de disponibilitatea serviciilor conexe. Atunci când comparați tarifele, acordați atenție dimensiunii pachetului. 

Cât costă Saxenda?

Prețurile pentru medicamentul Saxenda sunt disponibile și puteți compara ofertele diferitelor farmacii online pentru a alege cea mai favorabilă opțiune. Cu toate acestea, un preț nerezonabil de scăzut ar trebui să fie un motiv de precauție. Asigurați-vă că achiziționați medicamentul Saxenda original! În plus, acordați atenție dacă prețul include consultarea cu un medic și serviciul de prescripție medicală.

Cât de accesibil este Saxenda?

Obezitatea este o problemă larg răspândită, astfel încât prețul Saxenda cu consiliere este destul de accesibil. Atunci când cumpărați, merită să vă concentrați asupra regimului de tratament: cu cât pachetul este mai mare, cu atât mai mic este costul pe seringă-penar.

De ce Saxenda pe Internet costă mai mult? 

Prețul medicamentului pe Internet include, de obicei, și costul consultării cu un medic și serviciile de procesare a prescripțiilor. Serviciul online poate indica, de asemenea, prețul care include livrarea.

Cât costă o rețetă? 

Costul unei rețete variază în funcție de serviciul specific. Este accesibil, așa că nu ar trebui să vă refuzați confortul.

Dozaj

Doza de medicament trebuie crescută treptat pentru a reduce riscul de efecte secundare. În prima săptămână, Saxenda se administrează la 0,6 mg/zi. Apoi, în fiecare săptămână, doza este crescută treptat până când ajunge la 3 mg/zi.

Săptămâna Dozaj, mg
Prima săptămână 0.6
A doua săptămână 1.2
A treia săptămână 1.8
A patra săptămână 2.4
A cincea săptămână și următoarele 3.0

Doza de 3 mg/zi nu trebuie depășită!

Care este doza de Saxenda pentru începători?

Se recomandă să luați 0,6 mg pe zi în prima săptămână.

Care este doza uzuală de întreținere a Saxenda?

Doza uzuală de întreținere este de 3,0 mg pe zi. Pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, este posibilă reducerea dozei de întreținere la 2,4 mg dacă apar efecte secundare.

Care este cel mai bun moment pentru a utiliza Saxenda?

Momentul administrării nu afectează eficacitatea tratamentului. Puteți lua Saxenda dimineața, după-amiaza sau seara, de preferință la aceeași oră.

O doză dublă va da un efect dublu?

Nu, o creștere a dozei nu duce la o creștere echivalentă a efectului tratamentului. Vă rugăm să nu modificați doza sau frecvența de administrare a medicamentului fără a vă consulta medicul dumneavoastră! 

Cumpărați în România

Medicamentul Saxenda poate fi cumpărat în farmaciile locale sau comandat online. În ambele cazuri, este necesară o rețetă pentru cumpărare. Dacă nu știți unde să cumpărați Saxenda și nu doriți să pierdeți timp căutându-l, comandați medicamentul online cu livrare.

Este sigur să cumpărați Saxenda online?

Da, dacă folosiți un serviciu online de încredere cu o bună reputație.

Unde pot găsi Saxenda lângă mine?

Cereți ajutorul medicului dumneavoastră, căutați online sau plasați o comandă prin intermediul unui serviciu online – remediul va fi livrat la adresa dumneavoastră.

Pot să cumpăr Saxenda în România?

Da, puteți comanda Saxenda. Medicamentul este disponibil în 170 de țări din întreaga lume, inclusiv în România, Marea Britanie, Canada, SUA. Vă rugăm să rețineți, nu este posibil să cumpărați acest medicament de la Farmacia Tei cu livrare la adresa dumneavoastră, deci este mai convenabil să faceți o achiziție online.

Cu sau fără rețetă

Saxenda se eliberează pe bază de prescripție medicală. Pentru a o obține, trebuie să consultați un medic, furnizându-i informații despre starea dumneavoastră de sănătate. În serviciile online, de obicei este suficient să completați un chestionar, nu este necesară o vizită personală.

Cum pot obține o rețetă pentru Saxenda?

Completați un chestionar pe un serviciu online care vă oferă să plasați o comandă pentru Saxenda cu livrare. Unul dintre medici va analiza cererea și, dacă solicitarea este aprobată, va scrie o rețetă și apoi o va trimite la o farmacie parteneră locală. Farmacia va pregăti medicamentul și vi-l va trimite la adresa indicată în formular.

Pot folosi o rețetă expirată pentru a cumpăra online?

Farmacia online vă permite să utilizați doar o rețetă valabilă pentru a cumpăra Saxenda. 

De ce Saxenda nu este vândut oficial fără prescripție medicală?

Medicamentul are o serie de contraindicații și efecte secundare, așa că nu îl puteți cumpăra fără prescripție medicală. În plus, este necesară monitorizarea medicală a eficacității terapiei, în special în timpul perioadei de adaptare. Nu vă auto-medicați!

Saxenda va fi disponibil fără prescripție medicală?

Nu există planuri de a lansa o versiune fără prescripție medicală a Saxenda în acest moment.

Alternative

Există multe medicamente pentru pierderea în greutate pe piață. Aproape toate sunt vândute în România. Saxenda este cel mai asemănător cu Victoza, deoarece acest medicament are același ingredient activ. Cu toate acestea, acest medicament nu poate fi considerat o alternativă, deoarece este indicat pentru tratamentul diabetului de tip 2.

Cea mai apropiată alternativă este Wegovy. Acestea sunt injecții săptămânale care au o eficacitate și mai mare. Cu toate acestea, ele sunt semnificativ mai scumpe decât Saxenda.

Pot să aleg singur o alternativă la Saxenda?

Nu, selectarea unui medicament alternativ trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Există analogi care se vând fără prescripție medicală?

Da, dar cu o eficacitate mai scăzută (sau care nu a fost dovedită prin studii clinice).

Sunt alternativele naturale la fel de eficiente ca și medicamentele?

Nu, nu există analogi naturali cu aceeași eficacitate.

Comparație

Dacă, din orice motiv, Saxenda nu este potrivit pentru dumneavoastră, consultați medicul dumneavoastră cu privire la posibilitatea înlocuirii acestuia. Schimbarea independentă a schemei de tratament este puternic descurajată. Chiar și în cazul alegerii unui analog complet al medicamentului, este necesară consultarea.

Ce este mai bine: Saxenda sau Wegovy?

Medicamentele au un principiu de acțiune similar, sunt eliberate pe bază de prescripție medicală. Spre deosebire de Saxenda, Wegovy trebuie administrat o dată pe săptămână. Acest lucru face dificilă monitorizarea eficacității terapiei.

Pe care să o alegeți – Saxenda sau Berberina?

Berberina este vândută fără prescripție medicală, deci este mai ușor de cumpărat. Judecând după rezultatele studiilor clinice, eficacitatea sa este mai mică decât cea a Saxenda.

Alcool

Nu se recomandă combinarea niciunui medicament cu alcoolul. Alcoolul etilic crește riscurile de efecte secundare sau le face mai pronunțate. În plus, băuturile alcoolice sunt adesea bogate în calorii, minimizând eficacitatea injecției pentru pierderea în greutate.

Pot interacționa alcoolul și Saxenda?

Alcoolul etilic nu reacționează din punct de vedere chimic cu componentele medicamentului. Cu toate acestea, nu se recomandă consumul de alcool în timpul perioadei de tratament. Acesta poate crește atacurile de greață și alte efecte secundare, poate perturba mecanismul de absorbție a ingredientelor active.

Ce spune știința despre combinația dintre băuturile alcoolice și Saxenda?

Pe resursele oficiale ale producătorului nu există informații despre consecințele consumului de alcool în timpul tratamentului. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că o astfel de combinație este sigură.

Consumul de alcool în combinație cu medicamente este periculos pentru sănătatea dumneavoastră! Alcoolul crește riscul de hipoglicemie în timpul somnului. Acesta exercită o presiune suplimentară asupra ficatului, care este responsabil pentru acumularea rezervelor de glucoză sub formă de glicogen. După administrarea de alcool, funcția de bază a ficatului de a produce și secreta glicogen este blocată, deoarece organul este ocupat cu procesarea alcoolului. Riscurile sunt deosebit de mari în cazul pacienților cu diabet, pancreatită, afecțiuni renale, neuropatie sau nefropatie.

Care sunt riscurile consumului excesiv de alcool?

În timpul tratamentului, este acceptabil să se consume cantități mici de alcool – 1-2 pahare de vin roșu sec de câteva ori pe săptămână. Consumul prea mare de alcool poate provoca greață, chiar vărsături, și poate reduce eficacitatea tratamentului.

Efecte secundare

Efectele secundare sunt rareori observate. Conform recenziilor pacienților, cele mai frecvente reacții adverse sunt greață, vărsături, dureri de cap, tulburări gastrointestinale, oboseală. Dacă problema vă deranjează foarte mult, contactați medicul dumneavoastră.

Alte posibile efecte secundare includ:

 • pancreatită;
 • boli ale vezicii biliare;
 • hipoglicemie;
 • insuficiență renală;
 • reacții alergice;
 • tulburări psihiatrice, inclusiv depresie;
 • neoplasme tiroidiene, inclusiv cancer.

Cum pot reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse?

Urmați schema de tratament propusă de medicul curant. Doza de medicament trebuie să fie crescută treptat: acest lucru va contribui la reducerea riscului de efecte secundare și le va face mai puțin pronunțate. Pe măsură ce vă obișnuiți cu medicamentul, greața și alte fenomene neplăcute vor dispărea.

În primele săptămâni de tratament, încercați să vă plimbați mai mult în aer liber, nu mâncați înainte de culcare. Dieta ar trebui să fie dominată de mâncăruri lichide (supe, piureuri, jeleuri), precum și de alimente moi și cu puține calorii – orez, pâine prăjită, biscuiți.

Care sunt cauzele efectelor secundare pe care le poate provoca Saxenda?

Medicamentul afectează producția hormonului peptidic responsabil pentru senzația de sațietate. În timpul perioadei de adaptare, acesta poate provoca greață sau alte tulburări gastrointestinale. De asemenea, cauza efectelor secundare poate fi hipersensibilitatea la componentele individuale ale medicamentului. La respectarea schemei de administrare a Saxenda, fenomenele nedorite trec rapid.

Riscul de efecte secundare crește odată cu creșterea dozei de Saxenda?

Da. De aceea, este mai bine să nu schimbați nimic brusc: doza zilnică trebuie să fie crescută treptat.

Supradozaj

Doza zilnică de Saxenda nu trebuie să depășească 3 mg pentru un adult.

Studiile clinice conțin date privind depășirea dozei recomandate până la un total de 72 mg. Consecințele includ greață severă, vărsături și diaree, dar fără hipoglicemie severă. Nu au fost înregistrate complicații pe termen lung.

Ce trebuie să faceți în caz de supradozaj cu Saxenda?

Luați legătura cu medicul dumneavoastră, spuneți-i despre simptomele deranjante, doza și schema de administrare a medicamentului. Acesta va decide asupra necesității spitalizării sau va da recomandări pentru tratamentul ambulatoriu.

Cum se tratează un supradozaj?

Tratamentul este simptomatic: se folosesc medicamente și metode pentru a atenua afecțiunea. Este important să păstrați legătura cu medicul, deoarece este foarte important să monitorizați manifestările clinice și să reacționați la timp în caz de deshidratare și hipoglicemie.

Precauții

Nu au fost efectuate studii de eficacitate și siguranță a preparatului Saxenda la copii cu vârsta sub 12 ani. De asemenea, nu există date privind eficacitatea și siguranța medicamentului în tratamentul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani cu diabet zaharat.

Pixul cu seringă Saxenda este destinat numai pentru uz personal. Împărtășirea unei seringi, chiar și cu ace interschimbabile, poate duce la transmiterea infecției.

Saxenda este contraindicat:

 • în timpul sarcinii sau în timpul etapei de planificare a sarcinii;
 • în prezența unor reacții alergice grave la liraglutidă sau la orice altă componentă a medicamentului;
 • în prezența (inclusiv antecedente familiale) de cancer tiroidian.

Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă aveți tulburări digestive sau boli gastrointestinale, inclusiv gastropareză (golire gastrică lentă), boli hepatice, renale și pancreatice, depresie și alte tulburări psihiatrice.

Poate fi utilizat împreună cu tratamente similare, cum ar fi pastilele/injecțiile?

Saxenda nu trebuie utilizat împreună cu liraglutidă (de exemplu, Victoza), semaglutidă (Ozempic) sau alți agenți de influențare a GLP-1.

Nu au fost identificate informații privind interacțiunea specifică între Saxenda și alte medicamente. Administrarea concomitentă cu medicamente pentru diabet (insulină) crește riscul de hipoglicemie.

Ce alimente trebuie evitate atunci când se administrează Saxenda?

Evitați alimentele care pot crește efectele secundare ale medicamentului, în special în primele săptămâni de tratament. Eliminați din dieta dumneavoastră alimentele aspre, tari, uscate sau alimentele care provoacă greață și vărsături. De asemenea, trebuie să refuzați alimentele bogate în calorii, altfel efectul tratamentului va fi minimizat.

Ce medicamente nu trebuie combinate cu Saxenda?

Nu au fost efectuate studii privind compatibilitatea Saxenda cu alte medicamente și metode utilizate pentru reducerea greutății corporale. Medicamentul poate afecta rata de absorbție sau gradul de eficacitate a altor medicamente sau suplimente pentru pierderea în greutate. Înainte de începerea tratamentului, asigurați-vă că informați medicul dumneavoastră cu privire la toate medicamentele pe care intenționați să le luați împreună cu Saxenda, inclusiv complexe de vitamine și minerale, fitopreparate și suplimente alimentare.

La cât timp după operație pot utiliza Saxenda?

Dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală, consultați medicul dumneavoastră cu privire la oportunitatea începerii/continuării tratamentului cu Saxenda. Recomandările depind de caracteristicile individuale ale corpului dumneavoastră, de tipul de intervenție chirurgicală pe care ați suferit-o și de consecințele acesteia.

Saxenda poate crea dependență?

Nu, medicamentul nu provoacă dependență farmacologică. Acesta ajută la normalizarea greutății corporale și la atenuarea riscurilor asociate obezității. Pentru o eficacitate mai mare, se recomandă combinarea Saxenda cu ajustări dietetice și exerciții fizice.

Revizuit de către medic